Saturday, August 29, 2009

ABET is my bet!

Filipinlilerin Vespa askini cozemedim, cozemiyorum...

Friday, August 28, 2009

Satsuma

Vodka-Lime öldü yasasin yeni kral: VodkaSatsuma



Wednesday, August 26, 2009

Make The Difference

Bu cilli cocugu pek sevmem ama reklam...

Sunday, August 23, 2009

Ne anladim ben?

E sen benim gectigim yollardan gecip, benim sana anlattigim hikayeleri anlatiyorsan ona buna suna, benim sana yaptiklarimi alip satiyorsan baskalarina, düzüyorsan hikayeler tam bizim yasadiklarimiza es düser seyler gibi, ben ne anladim bunlardan. Ben anlamasam da hayat ne anladi bu olanlardan? Bir de beylik laflar dizilmemis mi tam en kosesine: "Herkes kendi yoluna gibi"sinden. O yol yol degil, haberin ola demis sair disinda herkes.

Friday, August 21, 2009

Ooooooo Oo Oo Oo E-la-nooooo

O melodi bu melodi.
ASY tribünlerinde The White Stripes bence de fantastik!


Elano Blumer - "Ooooo ooooo E-laaaa-noooo"

Friday, August 14, 2009

Alaçatı

Sevgili dostum Hasmet'in dedigi kadar varmiymis, zeytinyagi kokulari nerden cikiyormus, surf neymis, mayonun cebindeki tarak nihayet ise yarayacak miymis. Hepsini cevabini bulmaya gidiyoruz.
Nihayet momentum!



Wednesday, August 12, 2009

Food Inc.


Torrent aleminde bu kadar fake dagitimi olan birsey daha gormedim.
Sagolsun ki Defne K. zahmet edip gonderdi de film elime gecti sonunda.
Simdi benden istemis olanlar ve olacaklara gonderebilirim.
Filmi izlemek isteyenler icin galiba boyle bir zincir kurarak yardimci olabilecegiz.

Food Inc. endüstriyel mutfaga gözatan bir documentary.
Organik olmayan gidalar dünyasinda turlar.

Saygılar Sayın Abim


Hem saygisizliga karsi acimasiz bir elestiri dalgasi ile karsilasmak da olasi hem de nezaketten kibarliktan kiriliyor diye de alaysi bakislar üretilmesi de.
Sürdürülebilir kibarlik, es verilmeyen nezaket mümkün müdür diye pazarda bostan patlicanini uzatan pazarciya "tesekkur ederim bol kazanclar" derken düsünüp, kafada fikri ucustururkenin ertesinde, Halkçı Katil bu dünyadan göçüp gitmiştir.
1942-2009

Monday, August 10, 2009

"Seni Ben Yarattım... Beni Terkedemezsin Kontakkkk"



Cumartesi aksam 02 sularinda TVnet kanalinda Klark adli programda Mazhar Alanson, söz eski sarkilar ve Peki Peki Anladik'tan acilinca Ayhan Sicimoglu icin sitemkar bir ifadede bulundu. Oldukca da sertti aslinda: "Ayhan isi artik MFÖ'yi ben yarattima getiriyor. Sacmaliyor"...

Son birkac yildir dönen "Sen neymissin be abi" Sicimoglu'na yazildi mavralarinin orta yerine limon sikilmis oldu. Hayat bir yanlis anlamalar, anlatmalar ve garip cikarimlar-cikarimsamalar diyaridir. Bazen ne zordur insanlarla yasamak.

Bu arada bu muhafazakar kanallarin zorlama muhafazakar ittirmeceli hayat bakis acili örtük din soslu mesajlamalari ve belalti ayar cabalarina da mana veremiyorum. Pek komik oluyorlar.

Sunday, August 9, 2009

Vespa #28: Kabuslar Görüyorum Bazen


via audreyhepburncomplex

Ikinci keredir ruyamda motoru koydugum yerden zincirle baglandigi diregi ya da yerdeki halkalari keserek caldiklarini goruyorum. Ruyada bile rahat yok. Ilkinde motoru birinin altinda mi ne goruyorum "napiyorsun lan" diyip cekiyorum altindan. Ikincisinde yani dun aksam alt mahalle ust mahalle yan site demeden kosturuyorum kuzu yok. Az once uyandim, ohhh be ruyaymis dedim. Da acaba asagida mi suan? Gecen hafta alt sokaktan bir motoru goturmusler. Zincir de paslandi diye atmistim, zincirlemiyorum de. Kasiniyorum...

Saturday, August 8, 2009

Dükkan'da Zehirlenmek Haber Değil Mi?


Zannetmiyorum ki bu sehrin dedikodu duvarlarinin disinda yasasin bu basin da, onun emekcileri de. Eger sehrin zenginlerinin varostaki bu "elit" kasapta yaptigi davetler sayfa sayfa haber oluyorsa, fotograflaniyorsa; Dükkan'da zehirlenen 10 kisinin de diyecekleri haber olmalidir. Ben duydum, arkadasim anlatti, cevreden baska duyulanlar da var. Tugce Tatari, Aksam'da artan sikayetleri dillendirmisti bir süre once. Carrefour'daki corner'inda satilanlardan zehirlenen birinin Kaybolan Tatlar mail grubunda anlattiklari var. Merak eden arar bulur. E peki haber olmasi icin insanin kopegi isirmasini mi bekliyorlar? Yani birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Gida satan bir yer gelen musteri profili ile degil de sattigi ürünün kalitesi ya da ortaya koydugu fiyaskosu ile haber olabilir galiba oncelikle.

grande équipe

"büyük takımlar kazandıkları kupaları,
küçük takımlar yendikleri büyük takımları konuşur."

michel platini


via ahmetbayram twitter

Thursday, August 6, 2009

Adil Davranalım

Bunun insanlık dışı olduğunu düşünmüyor musunuz?


Sunday, August 2, 2009

WASP

Atlas Pasaji'nin en ilginc sahiplerinin oldugu No 209'da artik Umit'in WASP'i var. Bildigim ilk dukkan Kod Muzik'ti orada. Necati Tufenk ve arkadaslari bulunmaz albumleri getirip satarlardi. Sonra Emekcan Tulus ve arkadaslari plak satmaya basladilar. Bir ara dub tayfasi da alip kullanmisti diye animsiyorum. Simdi de Umit, WASP markasi ile kendi t-shirt koleksiyonunu begeniye sunuyor. Cok guzel calismalar var, tshirtler 20tl. Herkesin giydiginden giymeyin, WASP giyin. Belki yakinda WASP ile bizim futbol networku (Tribundergi.com & BlogIdmanYurdu.com) icin bir koleksiyon hazirlayacagiz, kimbilir :)

Wasp T-Shirts

Favorim Vosvos serisi ve Vespa tshirtu.

Saturday, August 1, 2009

You're good for me



Marj


via BKRW

Bu marj dünyasinin kimleri alip yüceltecegi ve tepelerde tutacagi cok belli birsey degildir. Bir yol haritasi yoktur ki, meraklisi alip eline iz sürsün. Bir ağ, sebeke uyesi olmakla da olabilir, tek basina kismet yoluna yanlislikla girmekle de, girdiginin farkina sonradan varmakla da. Bir yandaki debelenip de edemezken, ote yandaki debelenmeden elde ediyorsa; marj nedir, ne kadardir, ne getirir ne götürür sadece ve sirf ona bakmak hayatin tek ideasi olabilir. Hayatin bir ideasi olmazsa ne mi olur? Bilemem.