Friday, November 29, 2013

Quatre Variétés

Pizza sevmem. Yiyebildigim tek pizza Upper Crust, o da iyi malzeme kullandıkları ve ince hamur olduğu için. Pizza yemek isteyen olunca, evde ev işi birşey yaptım. Lavaş üzerine. Yanları yandı, orasını da seven yesin.. Domates püresi ile tabanı sıvadım, taze kaşar ve Doğruluk ezine parçaları, maydonoz, biraz kuru domates, biraz da kiraz domates... Yanına da roka-marul harmanı. Yeşillik her zaman iyidir.


Patates kızartması kim sevmez ki? Ancak artık fırında yapmaktan başka formu düşünemiyorum. Son zamanlarda en son iyi patates nerde yedim acaba: Shake Shack'in patatesleri ve şu anda aklıma gelmeyen 1-2 dükkanda...


Bonfile, vazgeçilmezim. Çok iyi antrikot bulunca elbette bonfileye nal toplatabilir ama iyisini bulmak çok zor. İyi bir kasabın varsa, iyi bonfile bulursun. Kırmızı soğanla beraber, vokta kavurdum. Çok az.Bonfile çok pişirmeye gelmez. Hafif kimyon, biraz salata sosu ve marulla.


Soya sosu ile de güzel gidiyor...


Bir çocukluk hatırası: Dilim üstüne kaşar-sucuk. Pazar sabahlarını hatırlatıyor bana. En erken kalkan babam gazete almaya iner, dönüşte bunu fırınlardı... Bir hafıza tazeletici gibi.


Thursday, November 28, 2013

Alana Blanchard

İşini bilenler ve işini yapanlar... iyiler...









Riddance






Paradise Circus

 Hangi olmamışlıktasın bilmiyorumki.


The Team


Wednesday, November 27, 2013

Gece!


Monday, November 18, 2013

Timeplan

İyi şeyler kısa sürer. En azından kıstasım bu. 
Herhangi bir şey bana göre, kestirdiğim sürenin ötesine taşmışsa o iyi şeyin kötü şey olması kaçınılmaz.


 Photo by Sverrir Thorolfsson

Trois

Koltuk... 

 

Tik...

 

Yastıklar...

 

Marant "Adele"

İçimdeki kadın...