Saturday, April 4, 2009

İçimdeki Doğa


Dun aksam Skyturk'u zaplarken yakaladim. Serdar Kilic adinda bir survivor, vahsi dogada aletsiz edevatsiz kisitli imkanlarla nasil hayatta kalinabilecegine dair ipuclari anlatiyor. Bizzat orman icinde yasayarak. Formati muthis, izlemesi keyifli guzel program. Yanliz merak etmiyor degilim, ormanda bildircin yumurtasi kovalayip, bulup yerken kameraman abi neyle besleniyor? O da vahsi dogaya tabi degil mi o anda.. Kamerayi kendi kullanip kendini cekseydi yani tamamen tek basina kalsaydi daha gercekci olmaz miydi...
http://www.icimdekidoga.com

11 comments:

gamze said...

bear grylls diye bi adam var, onun bole bi survival programi var man vs wild, ordan arak galiba konsept. o da ayni elestirileri aliyodu, ekip gerektiginde adama yardim ediyomus falan diye.

kerem ce said...

bear grylls'in yaptiklari tadinda harika program. türk yapimi olmasi önyargili baktiriyor insana öncelikle ama hic de öyle degil. gayet güzel anlatiyor, yasiyor ve -öyle olsa da- seyrederken hic bu adam ekipten yardim aliyordur diye düsünmüyorsun. basarili.

abbio said...

ultimate survive'ın yanından geçmek istemişler ancak yine garip durmuş insanımızın üzerinde.

abi bi ara mangalcıların artıklarını çöp poşetlerini filan buldu, aldı onu montunun içine soktu kullandı sonra falan nehirden geçerken.

mangal ne abi ya, sıçtınız doğanın içine de programın göbeğine de..

aliemre said...

bunu seven, bunuda sever http://www.discoverychannel.co.uk/web/born-survivor/

indian said...

Kuru soğanın içini oyup yumurta kırdı , yetmedi onu da közün içine koydu . Pişince afiyetle yedi .

Sade said...

discovery channel daki Bear Grylls tek başına yapmıyor mu?

nobodylovesmeitstruenotlikeyoudo said...

bıldırcınlı bölümü ben de izledim abi taşı ısıtıp tava niyetine kullanıyor da büyük ihtimalle çekimden sonra geçen geyik şudur

-aç oğlum ordan bizim konserveleri bu ne böyle yosun arası bıldırcın yumurtası bununla kim doyucak görmüyo musun benim tricepsleri bicepsleri dana gibi adamım protein lazım ulaaaaan

emilio santos said...

3 dünya gördüm böyle denyo program görmedim...gelsin haftasonu bizim bu toroslardaki dibek yaylasına salayım ne kadar kalabilir merak ediyorum..

Anonymous said...

Program yapimcisi ve sunucusu Serdar Kilic hakkinda bilgi: "1969 doğumlu, ODTÜ Spor Organizasyon Yönetim yüksek lisansı ; Eco-Challenge takım kaptanı (Patagonya ’99, Borneo ’00, Yeni Zelanda ’01); dağcılık, arama kurtarma, dağ bisikleti, kano, rafting, ilk yardım ve binicilik konularında uzman."(wolftrack.org'dan)

Programin ana konsepti zor doga kosullarinda hayatta kalma yollarini gostermek degil: doga ve cevre bilincinin dogayi tirmanilacak dag, fotograflanacak selale, dikilecek fidan otesinde taniyip anlamaktan gectigini gostermek. O yuzden kameramanin biskuvi mi bayir otu mu yedigi cok onemli degil. Ama dogada yururken bulunan posetin alinip kullanilmasi onemli.

Unknown said...

wallaha bu proğramıda izliyom ama bear grylls kadar olamaz

HãRdCõRé said...

Deneyyorum 'a katılıyorum..Bazı arkadaslar hemen onyargıyla yaklaşmış programa..Halbuki Serdar Kılıç ne Discovery Channel gibi para ve program manyagı bir kanala bu programı sunuyor , ne de şu linkde verecegim gibi - http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is - insanları kekliyor ...Tamamen dogada tek basınıza kaldıgınızda kendınızı nasıl savunacagınızı soyluyor.

Programın basında da soyledigi gibi ;
"Doğayla Mücadele mi ? İmkansızdır.Asla Başaramazsınız.Ancak Onunla yaşama becerilerinizi geliştirirseniz ayakta kalabilirsiniz."