Tuesday, March 31, 2015

Barselona, Mart 2015

Çocukluğu Alan Parsons Project'in "La Sagrada Familia"sıyle kesişmiş herkesin bir tavaf borcu vardır. Borç ödedik. İspanyolların işi ticarete dökme konusunda geldiği yerse inanılmaz. Bu durumda 14:17 arası siesta elzem olur elbette...












BALUARD 
Barcelonata sahilinin hemen arkasında Plaça del Poeta Bosca'da. Ekmek kolay iş değil, herkes beceremez. Üzerine çok vesvese edenlerin de ekseri boş konuştuğunu çok gördüm. Yaptıkları ekmek, ekmek değil. Baluard'da dört kadın, bir fırında. Hayat, ekmeği gidip Baluard'dan alıp İstanbul'a gelecek kadar kolay olmalı.








BARCELONATA BEACH 
Aylaklık, aylaklık, aylaklık...


Domino oynayan aylak takımı...






Renkler, renklerimiz... oh!


PICASSO MUSEUM
Nefisler alemi...


SAGARDI
El Born, Barselona'da en sevdigim semt. Sagardi, El Born'da Bilbao Berria ile beraber en sevdiğim tapasçı. Üç, beş, yedi, dokuz.. Durmak ahmakların işidir.


MAGNIFICO
Sagardi arkası ritüel. Kahve koması. İstanbul'a vakum paket yüklenme merkezi.

Barselona tepeden tam bir Yozgat...


Bütün güzelliklerin korunmaya ihtiyacı var.
Çünkü düşmanlarımız var. Her zaman, her yerde...





LA BOQUERIA 
Bir pazar yerinden çok, her gidişte tavaf edilmesi gereken bir tekke gibi. Çok matah değil. Ama at sepetelik alışkanlıklar. Baharatçıdan alınacaklar, tek durek El Quim'de boş sandalye bulursan yemek, otele taşımak için biraz taze meyve, biraz kuru et...



CHIC&BASIC RAMBLAS
Temiz, minimalist, doğaperver... On numero!














Berbat mimarilerde, berbat caddeler ve yollarda yürüyerek ömrümüzden aşınanları bize tekrar gösterdiğin için teşekkürler Barselona. Bütün grid'ler gelip bizi kurtarsın. Amin!.


1 comments:

Anonymous said...

Ah be! Bu bize yapilir mi? Neden hala turkiyedeyim sorusunu sordurup ic gecirtmeyin lutfen.
fotograflar enfes yalniz.