Wednesday, January 10, 2007

Hep Ayni Taktik: Aşkta Kabizlik


Ayri kadinlari ayni cafelere barlara götürmenin, ayri adamlara ayni kurlari yapmanin, önceden yasananlari cikarip cikarip tezgaha koymanin midesizliginden bahsetmek yerine bunun bir tür kabizlik olabilecegini "gelin hep birlikte kabul edelim".

Karsindakiyle genetik bir bagi yoksa, yani hani en sapkinindan kardesine de asik olmadiysan bir sonraki seferde, mantik bir sonraki iliskiyi bir onceki ile benzer sekilde yasamanin pek yakinindan gecemiyor.

Nasil hallerde gecebiliyor peki. Usengeclik ve bu kabizlik halinde. Oldu bitti, haziri var, "take away" iliskilerde mantiksizlik mantik oluyor. Oncekinin saci basi kici tasi taragi , sonrakinin eksikliklerinde makyaj malzemesi oluveriyor. "Ona benzesin, onun gibi olsun, surasini egmeli burasini bukmeli, tamam iste tam istedigim gibi oldu".

Olabilir mi bu sarki hem bununla hem onunla "bizim sarkimiz". Bu et fayans duvarlarinda ovulurken tekrar paketlenip satilir mi mahallenin en karakterli kasabinda bile? "İlk", "En güzel", "En iyi", "En lezzetli", "En unutulmaz", "En muthis harikulade ultra super" kac kere degerinden kaybeder? Sifatlar sifatliktan cikartilir ama ölmüsler mezardan cikartilamaz, bilinmeli.

Bilmek. Belki de sikinti burada. Bilmemek gerekiyor. Ne kadar sahte olabilecegini, ne kadar adi ve yavan, ne kadar aldatan ve peşkeşvari olabilecegini umursamamak gerekiyor. Bilmemezden geliyor doyurulmasi gerekenler varsa.. Evde cocuk ask bekliyor, a$ bekliyor, i$ bekliyor.

***

'Gelin birlikte muhakkak birseyler yapalim' Ecole'dan mezunlar illa ki vardir cevrenizde. Gelin bu aski da bir onceki gibi ayni metotlarla sürdürelim. Ayni yalanlari ona da atalim, ayni sözleri, ayni hikayeleri, ayni ilgi alaka beklentisindeki kurmacalarin yataklik ettigi o serefsiz senaryolari yeniden yazalim.

Gelin vicdansizligin ne oldugunu dusunelim bir gün. Ya da kendi yalan dunyamizda yuzlestigimiz kactigimiz köse bucaklari tek tek ifsa edelim. Kanepe arkasi, yastik alti, banyoda dusun alti, sinemada en arkadaki koltuk...

Gelin gelin olalim, damat olalim. Bir yastikta bir bardakta koparilmayacak kadar firtina koparalim. Gelin yalan, kolpa, palavra bir hayat yasayalim.

Gelin baskalarinin hayallerini baskalari ile yasayalim. Gelin geberelim!
Gelin biraz cesaretiniz varsa arkamıza bile bakmadan gidelim, gidebilelim. "Sahte gerçekliği", tükenmemişliğe yem etmeyelim.


****

gözümde canlanır koskoca mazi
sevgilim nerede ben neredeyim
suçumuz neydi ayrıldık böyle
kaybolmuş benliğim ben ne haldeyim

efkarım birikti sığmaz içime
bin sitem etsem de azdır kadere
gülmeyi unutan yaşlı gözlere
mutluluktan haber ver dilek taşı

bir hayal tufanı eser başımda
hangi yana baksam durur karşımda
artık tüm umutlar yabancı bana
onu aramaktan ben ne haldeyim

efkarım birikti sığmaz içime
bin sitem etsem de azdır kadere
gülmeyi unutan yaşlı gözlere
mutluluktan haber ver dilek taşı

2 comments:

n0s said...

baby lets get married we've been alone too long lets be alone together lets see if were that strong demiş leonard ampelohen abi de o resmi olan film ne güzel mi??

zillosh said...

"Oldu bitti, haziri var, "take away" iliskiler" =))
efsane bir betimleme!*