Monday, July 13, 2009

The Day The Earth Stood Still

Keanu Reeves daha ne kadar Matrix'in ekmegini yemege devam edecek ya da tum rollerinde geriye sol omzundan dönerek bakacak acikliga kavusmali bu. Ayni surat ifadesi ile ayni sakinlikle, ayni bilgelikle. Felaket filmlerini seyretmeye her zaman teşneyiz ama cumartesi akşam "Vicdan" ilk 10 dakikada bogunca filmin basinda Bülent'in haybeden "Erdan Kıral iyidir, midir, müdür" destegi bile karanliktan kurtaramadi ama ne yazik ki popcorn sinemasi da ise yaramadi. The Day The Earth Stood Still izledigim en berbat felaket filmlerinden ilk 5e son siradan girer. Filmin tek surprizi beklenmedik rolde ortaya cikan T-Bag aka. Robert Knepper.



Obama'nin We Can Change'i donemi cikmis olmasi da filmin 1951 yapimi orjinalini yeniden yorumlama espirisiyle kurtulamiyor. Bir intiba ve "acaba" yapisiyor. Uzayli'nin demokrasi getirme telasi, Irak'a demokrasi getirme sacmaligindan daha sacmaymis...

O küreye ates atme nedir tüfeklerle. Sinema aksiyonlarina laf bile soylenemez. Bilim kurgular kurgu olur da bu kadar sacma kurgu da bir yere kadar olur... Klaatu'nun o formule koydugu kesmeyi profesor gol kenari evinde bulamamissa, bir kesme isaretini bir bölmeyi bir esit degildiri cozemediyse o evden ciksin o eve biz gecelim. A be aptal profesor a be salak profesor. Neyse ki film arkasindan iki belgesel temizlenme kürü imkani sagladi.

http://www.thedaytheearthstoodstillmovie.com/

3 comments:

Sinan Kolat said...

ne kadar boktan bir film yapılır, bunu göstermiş oldu gençler bize
hakkaten uzun zamandır izlediğim en kötü filmlerden biriydi

Yasin said...

bunun 1958 yapımı orijinalini methederler; onu izlemek lazım, remake genelde kötü oluyor

Scatterbrain said...

keşke 1951 versiyonunu izlemiş olsaydınız. o yıl için muazzam filmdir, unutulmazlar arasındadır...