Tuesday, July 14, 2009

Tour de France



Rinaldo Nocentini, Sari Mayo (10. etap sonunda)
Cumartesi 8. etap basindan beri Tour de France'i izliyorum. Bu kadar saat izleyebilmenin ve yayinin acik kalabilmesinin olanagini saglayan da suphesiz HD yayini nihayet topraklarima getirebilmis olmam. Ortama HD geldi, dikkatler dagildi, calisamiyoruz, is mis hak getire... Tum goruntuleyiciler "hakki vermeye" basladi. Hakkini ver Sonyyyy hakkini ver. Eurosport HD'den TDF'i izliyorum. Basta Caner Eler olmak uzere, Aydan Celik ve Sarper Günsal'in yorumlari ile tatlanan yayin küllenen bisiklet tutkusunu da alevlendirdi. 5 saat boyunca nasil izliyorsun diyor Füge ama yarisin beslenen anlatim bilgileri ile zevklendigini hele son 5-6 km sprintin at yarisi kivamiyla sonlanmasinin muthis bir cosku yarattigini itiraf etmeliyim. Ustelik TDF ile degisik cografyalardan gecerek bir seyahat gerceklestiriyorsunuz. Pireneler, daglar, yamaclar, ucurumlar...



Tabi bu TdF coskusu ile naptim, Levent'ten gecerken ne zamandir ugramayi kafaya koyup yolun garipliginden (tam dönemecte Etiler girisinde, oraya kivrilmak hep zor geliyor) AktifPedal'a ugradim ve bisikletlere baktim. 13-14 yil kadar önce Bülent'le birlikte kullandigimiz bir Scott bisikletimiz vardi, mountain-bike model. Simdi ince tekerlekli kadrosu daha hafif bir yol bisikleti bakiniyorum. AktifPedal sadece Specialized marka bisikletleri satiyorlar. Begendigim model €600 civarlarinda ve beyazdi. Kuzu'nun motorsuzu yani. Dukkandaki arkadas cok aydinlatici ve yardimciydi. Hemen hemen tum modellere bakindim. €5.000-€6.500 civarlarinda modeller var ki aletleri anlatamam, gidin görün merakliysaniz, muhtesem bisikletler. Var mı bunlardan alan dedim, var tabi meraklisi. Gerci €6.0000 bisikleti İstanbul'da sürecek düz yol nerde var orasi da mechul. Dukkanda bir de Harley model tune edilmis bir bisiklet var. Sadece celik kadro. Agir tabi haliyle. Artik yol bisikletlerinde karbon malzeme kullanildigi icin modeller 7-8 kilolara kadar gerilemis durumda. Bunun ne demek oldugunu Bebek yokusunu elde bisikletle cikmis olanlar anlarlar zamaninda :) Is bisikletleri gecip mayo ve diger aksesuarlara gelince nezaketen anlatilanlari dinledim zira bisiklet alip uzerine bir de yarisci mayosu giyersem bu Tour de France coskusu beni asar. Adamim Franco Pellizotti'dir ama isimleri heyecan verenler de yok degil mesela; Thor Hushovd (epey süre Trussard sandim adamin adini), Nocentini (sari mayo onda suan), Sandy Casar, Vladimir Efimkin, Carlos Sastre, Alberto Contador, Luis-Leon Sanchez, Fabian Cancellara, Pierrick Fedrigo, Cavendish ve tabi ki Lance Armstrong aka. Livestrong.

11 comments:

aayla said...

Eurosport HD, Digiturk Plus yayınındaki mi abi ?

Kartal Bafiler said...

Fransa haritasının ortasında "Vatan" var ,al sana yeni bir bilgi :)
Yerleştiriyoruz...

dino said...

http://www.criticalmassistanbul.org/

Trofolo said...

Bugun yayinda mail attilar CriticalMass ekibi ve siteden o sekilde haberim olmustu. Tesekkurler Dino hatirlattigin icin :)

Trofolo said...

Alpernash eet DigiturkPlus

Russell said...

Biliyorum, böyle ufak detayların yanlış olduğunu vurgulamak çok gıcık olabiliyor bazen ama duramadım yine de.. "Aydan Çevik" değil, "Aydan Çelik". :) Kendisi ayrıca Taraf gazetesinde haftalık bisiklet yazıları da yazıyor..

Trofolo said...

Russel,
Tesekkurler duzeltme icin. Baska birkac yerde daha Cevik diye yazdim, tutturdum, niye israr ediyorsam.

müşkülpesent said...

digiturk hd de kanallar az da olsa insanı televizyon başına kilitliyor özellikle TDF görüntüleri harika.

ntv spor, cnbc-e gibi kanallar da hd yayına geçerse hiç kalkamayız.

aayla said...

Eurosport HD, LigTV ve Spormax'in HD kanallarından kat kat güzel yayın yapıyor. Özellikle tenis maçlarına rastlarsanız izleyin kesinlikle.
Ama Fransa bisiklet turuyla ilgili yorum yapamayacağım,hiç izlemedim HD olarak. Güzeldir muhakkak =).

ozge said...

critacal mass demisken, acaba bu civarlarda bisiklet olayina umutsuz baksak mi diye: http://etrafta.com/2009/05/28/kritik-agilik-suru-psikolojisinin-arsiz-tatmini/

müşkülpesent said...

http://www.scottusa.com/gb_en/product/2422/11909/speedster_s50

bunu tavsiye ederim 800-900 euro civarı fiyatı vardır.