Thursday, December 24, 2009

Köfteci



Dün aksam maca 1 saat kala stad civarindaki bir köfte arabasi. Bir yarim ekmek. Köfteleri secerek koydu köfteci, 3,5tl. Kesmedi bir 15 dakika sonra bir tane daha. Cepteki bozukluklari uzattim. 2.85 var dedim, 1 köfte eksik koyun lütfen. Begenmissin ki tekrar geldin farketmez tam yapiyorum dedi. Tesekkur ettim. Isler nasil dedim, az seyirci gelir, is oldu mu bari bugun. Kesat ama idare eder dedi. Her maca geliyor musun dedim, burada misin. Buradayim, surekli musterim de var bellidir. Istanbul'da tum maclara gidiyor musun dedim. Hepsine giderim dedi. Nerde oturuyorsunuz diye sordum, Kartal dedi. Bu kofte arabalarini nasil tasiyorsunuz dedim. Minibus var dedi arka tarafi isaret ederek. Söküyoruz, bunlar kolay sökülüyor. Tüm maclara giderim abi mecbur dedi. Tam karsisindaki diger arabayi gösterdi. Bak o da benim hanim dedi. Böbrek hastasi, masrafi cok. Haftasonlari maclar, hafta ici de kebab salonu var orada calisiyorum dedi. Sizin mi dedim kebap salonu. Bizim dedi. Sosyal hayatimiz yok böyle it gibi calisiyoruz dedi. Cocuk da var, calismak gerekiyor ama siz de abartmissiniz dedim. 7 gun de calismayin bari. Olmuyor ki, gidiyoruz bir yere goruyor bir elbise istiyor, almadan edemiyorum. Masraf cok, calismaliyiz dedi. Kolay gelsin dedim uzaklastim.

Hayat herkese mi hopasinanay....

4 comments:

nebuchadnezzar said...

belediyeler bence bu seyyar konusunu bi çözüme getirmeli... ürünleri gıda.. gıda oluncada bazı şeyleri takip etmek gerekiyor bence... eti nerden alır nerede köfte yapar vb. ama tadı güzel ise denilecek birşey yok.... :D:D:D

bence bi düzeni olmalı... herşeyin olması gibi...

VincentVega said...

orjin pastanin buyuk kismini aliyor. tekeli kirmak gerek

arnawut said...

hepsi orjin gibi yapsın onlardan alalım. tamam param a yetişmediği zaman seyyardan da alıyorum ama orjin için tekeli kırmak gerek falan yanlış bence.
diğerleri gibi minicik ekmeğe, 3-4 ne olduğu belirsiz köfte yapmıyor orjin.
ayrıca abimizin tribünden olması da apayrı bir olay.
neyse.
çalışmak gerek evet ama bu ülkede 5gün yetmez. en baba işyeri bile 1 gün tatil hakkı veriyor bizde.köfteci abim 1 gün fazla çalışıyor napsın.
iyi değil tabiki. ama ekmek parası dedği gbi...

Trofolo said...

@nebuchadnezzar,
Fast-food restoranlarin mutfaklari daha pis inan.

**

Orjin Adem yiyorum ama benim damak tadıma uymuyor köftesi. Tamamen GSlı olduğu için tüketiyorum. Ne etini ne köftesini lezzetli bulmuyorum.