Friday, December 12, 2008

Varoş

bogazabakarken

Hazine arazisine coken devrimcilerden menkul varoslar. Banliyo yasam formu da bizim sark kurnazi insanimizin kolonilestigi yerlerde elden gecince, baska anlamlara bürünüyor. Yurtdisinda da gordum ki banliyo sehrin disinda, olabildigince imkanlardan, kozmopolitlikten, estetiklikten yoksun, robotiktir. Siz hic bogaz manzarali varoş gordunuz mu?

6 comments:

n0s said...

armutluya villalar siteler ve mall'lar yapacaklarmış, sulukule tarlabaşı malum ayrıca hazine arazisi demişken 2b adı altında kentin sadece üstünde ağaç olmadığı için yok edilmek istenen su havzalarını falan boş geçmemek lazım gecekondu denen şey bence halkın mecburiyeti değil hükümetten ibaret yoksa onda yaşayan fakir adam napsın bogaz manzarasını

Trofolo said...

"onda yaşayan fakir adam napsın bogaz manzarasını"

Muhimsiyorlar. Sark kurnazinin da gozu acik. Neden kagithane deresi civarlarina degil buralarda kolonilesiyorlar? Benim vatandasim isini bilir. Daha sonra islah edilen bu araziler uzeinden Trilyonlari kazanacaklar. K.Armutlu bir donem Lazlarin elinde idi. Onlar bir jenerasyon mali goturduler, sattilar topraklarini gittiler. Simdi sira bir baska kolonide.

Istanbul'da tamami illegal bir yerlesim bolgesi var: Kavacik.
Kavacik'da tapulu tek bir arazi, bina yok. Hepsi bu yil 2009'da, yerel secimlerle beraber legalize oluyor.

Mulkiyetci degilim ama birileri hak-hukuk, gak gukuk, esitlik kavgasi verirken samimiyetsiz ve sahtekarlar.

Lev Yashin said...

aslında bu şark kurnazlığı mevzuu da enteresandır..örneğin gerçekten bizim ülkemiz insanlarında genetik olarak bir kurnazlık mı mevcuttur yoksa insanlar ülkemiz sisteminde bir "yırtma" telaşı içerisinde olduğundan mı böyle sivri fikirli olmaktadır? bana göre ikincisi.. ülkenin başbakanı "hamdolsun kriz bizi teğet geçer" diyebiliyorsa halkın kurnazlık denemelerini de çok amaçsız ya da salt "şark kurnazı" na indirgememek gerekir diye düşünüyorum..

Trofolo said...

Italyanlarla hirsizlik ve sahtkarlik konusunda yaristigimiz asikar. Kurnazligin sadece şark'a atfedilmesi elbette nam'dan, batida kurnaz yok mu var, girla. Yirtmak genetik iste, babasi da yirtiyor, oglu da yirtiyor. Problem neden bunlarin her jenerasyonunun calmasi degil, neden bazilarinin hala israrlar calmadigidir der selam ederimm III.Reich'e.

Ben giriyorum siz de Yutub'a girin diyen bir saskini, hem zaten oy vermdgiim icin, hem de saymadigim icin kaale almiyorum. Semirmenin sonu bellidir.

dchetin said...

Kurnazlık, kapatmacılık doğudan batıya gelenler de daha çok göze batıyor. Batmasın da onları masum halk olarak görelim demiyorum. Ama tasavvur edilen hayat oralarda olmuyorsa, para eden rant getiren Boğaz tepeleri de olsa, İSKİ kanalları da olsa bu herifler oralara yerleşir. Tasavvur edilen hayat bir nebze tasarruf edilebilir göründüğü anda bizler canavarlaşıyoruz. Kordon'daki apartmanlar, Egepalaslar nedir öyle kuzum? Bunları yapanlar da mı Anadolu köylüsü? Değiller ama plansızlık ve şaşmış yönetici profili herkese kafasına göre kafaya oynamaya itiyor.

Elimde yetki olsa onu da yıkarım bunu da. Cidden. Elimde bir süre daha yetki kalırsa göçü engelleyecek önlemler alırım.

n0s said...

şimdi ne desem fakir edebiyatı diye nitelendirilecek, herneyse laf agızda durmasın viva la hellas, sevgili trofolo şöyle bi gelişme var kondularda, artık devlet mafyaya yol veriyor ve ıslah edemedikleri semtlerde tek goz bogaz manzaralı odaları (veya rant neyi içeriyorsa) silah zoru ve tehditle -3 30 parayı saymayalım lütfen- ele geçirip site, apartman bloguna cevirip devletten ruhsat alıyolar. burda köyünden kalkıp herkes yapıyo ben de 1 tane dikeyim diyip çatıda filizleri çıkmış kondu dikenleri suçlamak abesle iştigaldir zira cahil cühelayla başedemessin onu yola getirmek zorundasın kentli olarak ayrıca sen sanıyo musun ki boğaz manzaralı devlet arazisi işgal etmek köyden çıkıp büyükşehirde kafana göre oldu bittiye getirilebilecek bir şey :D