Monday, January 19, 2009

Tam Orama Obama

Götüne çaput bulamayan bir ulkenin kanali
neden Obama'nin baskanlik törenini canli yayinlar?



10 comments:

onur said...

ahahahaa. NTV nin bu amerika yalakalığında zirveye ulaşmış tutumuna hayranım açıkçası. obama ilk seçildiğinde Banu Güven öyle bir heyecanlanmıştı ki bir an ağlayacak zannettim. Zaten sabahın 6 sına kadar da Obama gazıyla amerikan seçimlerini sundu. sonra kanepeye kıvrılıp uyumuştur herhalde god bless amerikka diye.

Trofolo said...

Obama'yla gelen haybeden coskunun kaynagini anlayabilmis degilim. Nedir insanlari bu kadar umutlandiran. Amerika'nin ilk zenci baskani olmasinin buradaki kelebek etkisi ne olu rki midede bir ask hissi uyaniyor? Ya da biz neyi kacirdik?

Anonymous said...

enteresandır, hafta sonu gazetede çıkan bi haberden dolayı yunan televizyonlarından birinin web sayfasına baktım, onlar da canlı yayın yapıyolardı. sanki tek başkan, devlet politikasını değiştirebilirmiş gibi. gereksiz heyecanlar işte...

herkes kendi kapısının önünü süpürse dünya çok daha güzel olacak...

mustafa taha said...

NTV bu tür etkinlikleri, konserleri devamlı olarak yayınlıyor zaten. Yeni birşey değil ki. Kaldı ki beğensek de beğenmesek de bir tarih yazılıyor, kabul etmek lazım...

erssre said...

NTV cumhuriyet mitinglerinden daha önemli görmüş olmalı ki canlı yayınlamayı tercih etmiş.

n0s said...

o kadar farklı kitleleri aynı çatı altında toplayıp bir de üstüne kazandı ki heyecan duymamak mümkün diil. bundan sora politik olarak ne yaparsa yapsın, oy veren kitlelere düşündükleri kadar az ve zayıf olmadıklarını hissettirdi, olayı bu.

dchetin said...

ntv değil de Banu Güven'in halleri beni kıl ve tedirgin ediyor.

NYG said...

kemal gürüz dedi ki dün evinden canlı yayında: "amerika dünyayı en büyük iki tehlikeden kurtarmıştır. faşizm ve komünizm"

ama diğer ülkelerin götüne bağlayacak çaput bile bırakmamıştır diye bir quote kullandım bu siteden..

bu iyilikten dolayıdır belki de ntv nin şükran tavırları. ya da nbc zaten veriyor hem de anlaşmalıyız en azından saatleri kurtarırız.. ertesi gün bi de hafta sonu bant verirsek kotardık haftayı...

zenmaster said...

Beğensek de beğenmesek de amerika'da olan çoğu olay dünyayı bir şekilde etkiliyor. Obama'nın seçilmesi de bu olayların en önemlisidir.

Martin Luther King'in rüyası, onunla ete kemiğe bürünmüştür bir yerde. Bundan 20 yıl önce siyahi bir başkanınız olacak deseydiniz amerikalılara, muhtemelen tımarhaneye yatmanız gerektipini söylerlerdi. Ama Onun seçilmesi, ırkçı rednecklere attığı tokattır siyahların-hispaniklerin ve eşitliği savunanların.

Obama beyaz sarayda belki hiç bir şeyi değiştiremeyecek. Ama insanlar, onun seçilmesiyle yaşanan devrimin devamının gelmesini umuyorlar.

John F. Kennedy'nin çeyreği bile olsa bu konjoktürde, dünyada çok şeyler değişecek. Bu heyecan bundan. Umut yani. Yoksa o gelmiş bu gitmiş bize ne. Konu Obama değil beyler, değişim umudu.

Ali Üzgün said...

Canlı yayını bırak, adına partiler düzenleyip çılgın atanlar var. Onlara ne demeli?

http://scenester.tumblr.com/post/73220784/daha-neler