Sunday, June 21, 2009

İktisadi Çarpıklıklar


Aksam antrenmandan sonra buhar odasinda iki kisi konusuyorlardi. Kulak misafirligini sevmem ama bazen bazi seyleri dinlemek zorunda kaliyorsunuz. 5 metrekare yer zaten. Biri otekisine, bir kiz arkadasinin sifir km Mini almak icin cok direttigini ama ona 1,5 yillik bir ikinci el tercih ederse 10-15 bin tl kadar fiyatindan daha dusugune alabilecegini belirtmis. Kiz gidip, 25bin € ya sifir km olani almis. Daha sonra kulube uyelik icin konusurlarken, senelik 2000$ veremeyecegini belirtmis, "param yok" diyerek. Cocuk "Ben insanlari anlamiyorum. Iyi yasamaktan neyi anliyorlar. 25bin€'ya araba aliyorsun, ama spor kulubune o da 12 taksitle ayda 200 lira verecek paran yok. Cebinde para yok ama Mini ile dolasiyorsun" dedi.

Bu da icine topluca gömüldüğümüz iktisadi carpikliklardan sadece biri.
Cebinde kurus yokken sunu yapmalar, bunu etmeler cumhuriyeti.

Sahi iyi yaşam ne oluyor?
Mini Cooper'in da bir hampo arabasi oldugunu yinelemeliyiz.


6 comments:

ozge said...

hampo nedir?

graSS said...

etrafımdan onlarca örnek verebilirim.zipposu olup sigara otlananlar,iphone'nuna hiç kontör uğramayanlar..vs.

Yağız Gönüler said...

ben genelde göçmen kesimde görüyorum bunu. kirada oturmaca, iş bulamamaca, evin kadınının elinden harçlık almaca, ama golf'e, audi'ye binmece.

Kadir said...

Iphone alıp konturlu telefonda kontorsuz bir şekilde bir ay dolaşmak gibi olmuş .

t for tuna said...

hahah... hampo cok kiyak bir terimmis. lugatimiza yerlestirelim. yalniz mini cooper super bir araba :S kucuk, chic ve gercek bir performans canavari mi diyorlar ne diyorlarsa artik ondan. vespa seven, mini'yi de sever ayrica (yani bence).

n0s said...

oc'de marissa diil öbür kız marissanın kız kardeşine mini coop diip kopartıodu XD