Wednesday, June 10, 2009

Rüya #11


Tam olarak nereye gittigimizi hatirlamiyorum. Bir yere oyle valiz valiz toplanip gittigimizi de hatirlamiyorum. Ama bu siralar yolculuk planlari yaptigimiz icin oradan sirayet etmis olabilir. O valizlere sanki neyim var neyim yok yuklemisim gibi. Platform ustundeyiz, bir gemi zannediyorum. Uzerinden ucak kalkabilecek kadar genis platformu olan bir gemi mi yoksa zannetmek mi bu onu da bilemiyorum. Sol arka tarafimizdan goge dogru bir ucak kalkiyor. Ucagin kalkisina yerden bakiyoruz. O ucakta olmaliymisiz da son anda vazgecmisiz gibi, sanki. Ucak cok dik yukseliyor. Ucagin icinde iken bu kadar dik mi yukari dogru hareket ediyorduk goremiyordum, ama sanki biraz fazla dik gidiyor ucak. Sonra yere paralellesiyor. Bu esnada sag taraftan yukarlardan bir baska ucak geliyor, kalkan bizim ucaga dogru. Paralel halden tekrar burnunu kaldirip yukselmeye calisiyor. Olmuyor, bir anda burnu egiliyor, ucak buyuk bir suratle denize cakiliyor. Gemide ya da platformdaki herkes avaz avaz bagiriyor. Ucakta herkesin bir tanidigi var. Biz de o ucaga binmekten son anda vazgecenler. Bulent'e bakiyorum, ucaktakilerin kim oldugunu biliyoruz. Aklim valizlere gidiyor, neyim varsa gidiyor. Mal canin yongasi mi ne. Paul adinda biri gelip kendini takdim ediyor. Bir tekerlekli masa uzerinde oksijen maskeleri dagitiliyor. Herkes takmaya basliyor. Ucak denizde, derinliklere gomuluyor. Uyaniyorum, ucak denize dusse icinden nasil kurtulabiliriz diye dusunmeye calisiyorum.


Tabiri suymus:
Rüyada bir uçakta olduğunu görmek, önünüzdeki engelleri aşarak yeni bir sınıfa yükseleceğinize işaret eder. Yüksek bir bilinçlilik durumuna sahip olarak, daha geniş bir özgürlük ve farkındalığa kavuşabilirsiniz. Uçaklar arasında aktarma yaptığını görmek, karşınıza çıkacak önemli bir yol ayrımıyla tabir edilir. Sizi beklemediğiniz noktalara götürecek önemli değişiklikler, tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Rüyada uçak kazası görmek, kendinize neredeyse imkansız hayaller ve amaçlar koyduğunuzla ilişkilidir. Uçak kazası rüyası, hayal kırıklığı tehlikesine işaret eder. Başka bir yorumda, bu rüyalar özgüven eksikliği, kendi kendini baltalama ve kendinden şüphe etme ile ilişkilidir. Kaza yapan uçak kendine inanmayan kişiliğinizdir. Güç eksikliği ve belirsizlik de uçak kazası rüyalarında öne çıkan duygulardandır. Uçağın kaçırıldığını görmek, bilinçaltındaki rahatsız edici ve geçmişle ilgili duyguların dışavurumudur.

3 comments:

Sinan Kolat said...

bu aralar fazla Air France haberi okumuşun galiba :)

dchetin said...

"... Ama dünyanın yaratıldığı boşluğun bir parçası olan bu karanlıktan sen, düşler yaratıyorsun. ... "

PKA, sf.200, İhsan Oktay Anar

n0s said...

irreversible'da yatakta uyandıkları yere kadar olan herşey rüya ordan sora da film düz ilerliyo diye bi yorum okumuştum aklıma geldi nedense peki ya bunun tabiri ne ola ki sonra yaşar nuri hocam neden kızıyo