Thursday, February 25, 2010

Vespa #32


ref: MehrLa Vespa Twit Post

Ben frenleri sıkmaya götürdüm, servis tekerlekleri de değiştirmek lazım dedi. E galiba zamanı dedim. 3 sene oldu mu oldu valla. 4 de olmus olabilir. Acip bakmaya usendim. 2006 olmasi lazim, Subat gibi. Tam devir zamani. Lastikler degisti, kabak olmus, her an patlayabilirmis. Hep boyle ucundan yakaliyorum hayati. Son dakika, son anda. Simdi gicir tekerlerle ucus hazirim.

Tam da boyle ucustayim diye ciktim servisten. Servisin sokagini donerken soldan bir araba girdi ben yere yapismak uzereyken sadece yarim yatma-karga-burga ile kurtardim. Ne manaya geliyorsa sofore "simdi senin de yaptigin da is mi abi elinde telefonla konusuyorsun, bana kafadan giriyordun" gibi bir el-yuz kombinasyonu yaptim. Anlamistir umarim. Gayet cool şekilde yerden kaldirip motoru devam ettim. Ama 1-2 dakika ofkeyi zor atlattim.

Bir de ne ogrendim "Büşür" diye birsey varmis frenin orda. Sagdaki büşürüm bozukmuş. Servis de anlamiyoruz diye bizi mi yiyiyor diye hep endiseliyim. Fenerli üstelik. Neyse suan iliskimiz iyi.

5 comments:

hirondelle said...

müşür değil miydi o? measure'un tamirat lugatına girmiş hali.

müşkülpesent said...

müşürdür o ama acaba bizim ustalar nasıl bişeydi de onu müşür yaptılar

elixir said...

motorlarda fren müşürü mü var şimdi..

Gorkems said...

fren lambalarının yanmasını sağlayan fren pedalı veya fren merkezinde bulunan bir eklenti... yağ göstergeleri için kullanılanlarıda var...

Merve Alanyalı said...

"müşir" diye biliyorum ben onu. ihbar eden anlamında. tüm göstergelere uyarı veren şeylere o isim veriliyordu yanlış hatırlamıyorsam.