Tuesday, September 4, 2007

Outlaw


Sinemada trailerini izleyince filmin ilgi cekici olabilecegini düsünmüstüm ama film tam bir hüsran. Football Factory'den bilinen Danny Dyer ve Lord Of The Rings'in "Boromir"i Sean Bean -ki ben tipini rollerine uygun bulurum- disinda filmde birsey yok, yani oyuncu ariyorsan yok. Danny Dyer'in zaten sinemaya neden girdigi mechul. Bir Holigan figuru olarak, sokak arasi kavgalarina daha musait. Rol yetenegi olmayan tam bir kazma-düz İngiliz (Canning Town, East London, 1977) Yönetmen Nick Love'un has adami da denebilir, F.Factory'den. Sean Bean'in de filmi toparlayamadigini söylersek film icin sinemaya gidilmeyip dvd ile gecistirilmesi uygundur.

"Fight Club"vari bir "hadi sebebi olan ekibe katilsin" ununa, sürekli oynar halde olan bir "28 days later" kamerasi su olarak ilave edilince ortaya hamur falan cikmiyor. Camur gibi film olmuş. Bu filmi trailer ile is yapan filmler kategorisine sokabiliriz. "Mutlaka izlemeliyim" sonrasi "ayirdigim vakte yazik" buhrani. Ama izlemesen de icinde kalacak.

Bir de Bob Hoskins konusu var ki, ne kadar rolunde icinde bulundugu polis teskilatindan disari bilgi sizdiran iyilik perisi adam tiplemesi "oturmussa" da, bu kadar abuk bir filmde Hoskins'in rol almasini maddi dara düsmeye baglayacagim. Baska bir durum sözkonusu olamaz. Gerci Nick Love, Hoskins'in bu polis teskilati adami rolu icin en uygun kisi oldugunu düsünmüs olmasina "yapacak birsey yok"



Filmin afisini begendim, "bana uyar".
Biraz stencilize biraz treshold hareketi fotografa.
Ve tatli bir tipografi altinda...
Trailer




0 comments: