Thursday, September 20, 2007

Voksne Mennesker


...Türkiye'de yayinlanan adi ile "Tutunamayanlar". Hayatinin son 4 yilinda $7 kazancla varolmak. Bu filmi kt ile bir konusmada benim ona onerdigim Noi Albinoi'ye karsilik "Dagur Kari'nin bundan sonra cektigi bir film varmis, onu da izle esas..."ıyla almis, rafa atmis, izlenecegi gün icin turşuluğundan cikarilacagi ani bekliyormusum. Tam parayla kavganin, hiçlikle "olur böyle"liğin makaminda, bundan ala bir zamanlama olamaz. 2 kere yarisinda uyudugum filmi 3. oturusta ancak bitirdim. Albinoi bir yana Dark Horse bir yana.

Daniel bir stencil artist. Calismaktan yana degil, oyle olsaydi son 4 yilda sadece $7 kazancla varolmazdi. Sistemle uyumsuz, bugunlerde baskalarinin oldugu gibi. En yakin arkadasi "Dede", Hummel marka hakem kiyafetleri giyip dolasan obsesif yarmanin teki. Boynunda düdükle dolasiyor sokaklarda. Pastanede kafayi taktigi kizi, Daniel'e kaptiriyor. Kizina bakip anasini almiyor ama Dede bir sabah kendini "anne"nin yataginda buluyor. Tüm bunlar olurken, Daniel bir stencil isi esnasinda polise enselerip, 35.000$ cezaya carptiriliyor: Kamu malina zarar vermek.

Sahi Istanbul sokaklarinda stencil yaparken enselenirseniz itham edileceginiz suc ne olur?

2 comments:

connector said...

Dede ve düdüğü...
Daniel ve kulaklığı...

n0s said...

suç aynı cezası dayak bi de tabi yazılama yaptıgın için otomatikman yasadışı sol orgut sayılıosun "anarşik misin lan sen" diyo yılanbalıkları. yani duruma gore kamu malına zarardan pkklı olup hapse girmeye kadar uzanan bi yelpaze seç beğen al. film de berbat ayrıca, tabi bi akdenizlinin bu herifin aşırı dingin kuzeyli filmlerinden bişey kapması zor, bunu da göz önünde tutarak yazdım, belki çok güzeldir ve ben bi bok anlamıyorumdur, bilemem.