Tuesday, September 22, 2009

Istanbul to Rome


Vay babayin sarap canagi, bilet fiyatinin guzelligine gel...

Nonda, Monaco'dayken bize ASY'de cok fena bir gol cakmisti dedi Giovanni. Bilmez miyim dedim, GSTV döndürüp duruyor o maci. Nonda da bizim adam diye mi nedir, hos Hagi'nin bazukasidir o mac ama, o Nonda'in golü gordukce bogasim geliyor. En azindan bizim kadar baskalarinin da bogasi geliyordur. Ilk 11 cikmadigin maclarda toplam 5 gol atmissin. Ligde senin attigin gol kadar gol atamamis takimlar var, birak golcüyü.

Neyse bunlar izafidir, gelir gecer derim. Ama an, an iken keyfini cikarmak lazim. Twente bizim 10 senedir yapamadigimizi yapinca Bayan A'ya bir mesaj dosedim telefonuna, "Valla umrumda degil suan Sicilya trattoria'da takiliyorum, kahvem ve sigaramla" diye geri döndü. Hayat onun valla, ne ara gitti bilemiyorum ama habersiz gidebilmek, ansizin gidebilmek ya da cok kisa oncesinden planlayabilmek güzeldir.

3 saat kala bir telefon trafigi döndü. Nedir gidiyor muyuz dedim, agzim burnum tikali geberiyorum ama takim sehirde iken bana maci tv'den izlemek kadar zul gelen birsey yok diye ekledim. Emekli olduk da bu kadar degil be kardesim. Giovanni disinda "Ben giderim" diyen cikmadi. Biri raki balikta, biri evde kusuyor, biri romans yapmis evde sarap acmis. Sonunda olan zaten sarapcinin yanina cokmek oldu. Isi gücü -bazen ne kadar muhim olduklarini merak ederim- takip icin aldim tum mobil is istasyonlarimi ben de birkac parca mezeyle -o'nsuz olmaz- yarim kalan raki sisemle bulustum. Pana macindan kalmis agzi acik bir 20'lik. Yetti de zaten, 2 duble. Fazlasi zarar ziyan. Kararinda iceceksin bu mereti.

Baskan gorundu tribunlerin üstünde, hele gol sonrasinda saydiran bir AS vardi ki, tum macin ve bu tiyatroya isyanin özeti gibiydi. Butun sicilini temize cekti bir anda, salonda oturan herkesin gözünde. Hakemin ucani kaleci sanmasi teorisi en güldügümüz sey oldu Fox ekranlarinda. Digerlerinde de kesatligi asan bir vaziyet yoktu. Ridvan tutulmus yine Nonda'ya, simdi de onu parlatmanin pesinde. Kendince bir vasat belleyip ona fazla deger atfedip, bunla ilerde bir batak yaratmaya cok fena oynuyor. Bugun savundugu ve cok iyi dedigi Nonda'nin aslinda ilk 11 ve 90'lar boyu oynasa sicacagina kani, bence. Bu yüzden aslen inanmadigi seyleri parlatmaya bayiliyor. Ama ona gerek de olmuyor, Giovanni, gecen sene Kadikoy'den beri tutuldugu Nonda'yi artik sevip oksuyorsa, Seytan'in Avukati'na luzum yok bizim salonda. Yine de dinlemesi keyifli. Hangi derede kayik sürecek diye... Ne sular getirecek bize.

48 civarinda uzun koltuga uzanip bu mactan umudum yok bu kadar kötü oynanmaz diye kafayi gömdügüm oldu, itiraf etmeli. Yine zaten ez-90 dakika, netice itibariyle ortada halen bir oyun olmadigi, hele hele takim oyunu olmadigi asikar. "Öfke suratli cocuk" reklamlarin gazindan cikip, "Yerli Maradona" tandansindan siyrilabilirse takim oyunu oynamaya tekrar baslayabilecegiz. Hersey onda bitiyor. Su aralar istemiyor. Bir derdi var, çözmeli. Tum pas trafigini bozan, ilerde tum organizasyonlari savsaklatan da o, farkindadir belki, kendisi, bir nebze. 3. hareketi yapmasina imkan taninmamasi gereken Kader'in, cakma Sancak'la ne dialoguna girdigini bilmeden pek yorum yapmanin alemi yok, ama hareketli ve oynak ya bu delirmisligin illa bir GS'üzerinden'gecirmeli önyargilamasi olur. Sen tutulmussan zaten sana kasi, gözü, saci, kili, tüyü de gerekce olabilir. Hic farketmez.

Bu memlekette isini sessiz sedasiz yapip, "benim adim Hidir, elimden gelen budur" siarina uymaya calisip da bir türlü dikis tutturamayanlara Florya'da Nonda'dan özel dersler verilebilir. Her ne kadar yine mac sonu Giovanni merkezli bir pislesme ile Nonda'yi "girlfriend" ile google'lamasi, bu hala izi kalan tutulmanin ifadesi olsa da "Ne yakisikli cocuk aslinda, beyaz olsa baska olurdu" irkciligini da kadehlerin kule oldugu masanin duvarlarina topluca salmaya engel olamadık. Iyi golcü ayni zamanda iyi de fucker olur hala ve hala cok gecerli bir tespittir futbol-hayat duzleminde.

Gidisin iyi gidis olmadigi asikar ama düserken tekme atmak da güzeldir be kardesim. Ne kadar kavga etmeye cok meyletmesek de apartmanin kapisindan girerken camda aksini gordugum hayale anahtari cevirirken söyledigim gibi: "Esitlik mezerda olur. O zamana kadar savasmak ve öldürmek zorundayiz..."

***

Mac bitti. Cay koyduk. Niye kek alinmadi diye birbirimize girdik. Sarapci, nerden geldigi belirsiz beles cikolatalari saydim gece boyunca bize 5 kere ittirmeye calisti. Ben tuvalete giderken bir tane aldim. Lupita mactan sorna kipirdamadan ölü yaprak yatisinda 2 saat uyudu. Sonra kalkti, uyumasi daha faydaliymis onu tasdikledi. Ben arada haikular yazdigim H. ile bodoslama yuvarlaniyordum Tweetdeck ekraninda. I dont iPhone dedim, döndüm bir ara "haiku ne lan" diye google'ladim. Ha dedim tamam, ben yaparim bunu. Basladim haikular yazmaya. Tam benlik, hatta daha once haiku yazmisim. Bundan sonra blogda ara ara haiku yazacagim dedim. Sonra olaylar gelisti... Gelisti de bana mi gelisti, orasini bilemiyorum.

Öleceksem
bir futbol maci 90'inda
öleyim.

Leylim ley, leylim ley.

Eet bu bir haiku ve benim hala cin yagi sürmeme ragmen gebermekte olan bir vucudum var. Sonraki 90'dan önce olmamali birsey...

4 comments:

ventesimo said...

istanbul to rome >> malev airlines

erken rezervasyonla
ucuza bilet bulunabiliyor..

yasin said...

abi bilet almadan once biraz ince arastirmak gerekiyor ayni havayollarini skyscanner'da 160 gosteriyorlar.

dchetin said...

alitalia uçaklarının makedonya'ya varmadan düşebileceği kaygısı taşıyorum.

Gadno Kopele said...

nefis olmuş yazı.