skip to main |
skip to sidebar
Eti kızartmaktansa bu aralar sotelemeyi, haşlamayı daha çok tercih eder oldum. Daha hafif ve mideyi yormayan bir tadım sağlıyor. Bugunkü filmimizin başrol oyuncusu kuşbaşı dana. Kübik şekilde doğranmış küçük dana parçalarından 300gr, orta büyüklükte 4 adet domates, pulbiber, sıvıyağ.
Taklit Wok'a biraz yağ damlatıp, blenderde ezip/çırptığımız domatesi 5-6 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Sonra kuşbaşı etimizi sosa boca ediyoruz. 10 dakika kadar orta ateşte, sonra 5 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince yiyoruz tabi. Gerçi önce fotoğrafını çekiyoruz. 100 sene sonra dönüp baksınlar bu adamlar ne yiyiyorlarmış diye... (Takribi maliyet 7.YTL)
0 comments:
Post a Comment