skip to main |
skip to sidebar
Sarma, Yaprak Dolma, Yaprak Sarması, Etli Dolma, Etli Yaprak Sarması... tamamen işi şansa kalmış bir "ad" sıkıntısu var Dolma dünyasında... Malzemesi cok olculu hazirlanmis yaprak sarmayi kafi miktar isittiktan sonra (dün imal edilmisti), tereyagini kizdirip uzerine boca ettigim kirmiz biberli eriyigi dolmanin uzerine serpistirdim. Yukaridaki harikulade goruntu ortaya cikti.
Yaprak sarmayi ben sarmadim panik yapmayin. Ama gerekirse sarabilirim bunlar benim icin uzerinde durulacak seyler degil...
Önemli bir baska detaysa yogurdun mutlak surette ufak bir kapta (tercihen kupa bardakta) iyice cirpilmasi. Dolma uzerine asla "lopçük" yogurt koymayiniz. Yogurt akiskan kivamda olup iyi yayilmasi lazim sarmalarin etrafinda.
1 comments:
Isten gelipte boyle bir manzarayla karsilasmak.. Snitzelle kendimi kandirmam gerek acilen.
Post a Comment