Saturday, March 24, 2007

Skinhead!

Romper Stomper filminde guzel bir sarki vardi.. "Skinhead Skinhead" diye. Ne zaman dinlesem insani fena halde gaza getirir. Exploited Istanbul konserinde alayi anti-racist gecinen kitleye bu sarkiyi vermislerdi de salonda tepki gosteren olmamisti. Musiki bazen bole "koy gotune" kivamda zerkedebiliyor damara. Dün birtakim muziklere burun kiviranlar zaman geliyor bu muziklere ihtiyac duyup tuketiyorlar. Eski bagnaz zamanlarimizda biz de cig bir "tür" dusmanligi yapmistik. O dinlenir mi bu dinlenir mi, aslinda her bok dinlenir. Hakkinda atip tutabilmek icin en azindan herseyi dinlemek zorundasin.
Lakin konu bu degil, konu 2001'den beri kafayi jilet kivaminda surekli kazimam. Saca karsi bir alerji gelisti. Kil ve tuy kavramlarina karsi tahammulum yok. Asiri derecede midem bulaniyor. Bazen insanin salasi, tras olmayasi geliyor ama kesinlikle sakalli surata da tahammulum yok. Sakal ve karmasik sac, tembellik ve pisligi cagristiriyor bana fena halde. Bundan kelli kafayi surekli kazimaya ve gun asiri tras olmaya calisiyorum. Bunlari disiplinize ettigim gunden beri de berbere gitmeyi biraktim.
Semtin berberi Mustafa abi ile artik gorusemez olduk. Kendisi de Galatasarayli. Arada iki cift laft etmek icin uzaktan selam cakiyor ama sanki berbere gitmeyi biraktigim gunden beri berber dukkanina da ugramamayi adet edindim. Insanda zamanla boyle bir refleks olusuyor. Berberi degistirince, bakkali degistirince -ki bakkal diye bisey kalmadi- eski dukkana gitmeme, gidememe, bir utanma cekinme hali. Sanki aldattigini farkettirmeme. Ama esnaf cakaldir anlar. "O kafadaki saclari kim kesiyor ulannn" diye Mustaf abiyi ruyamda cok gordugum olmustur ki boyle bir nida ile gercek hayatta ortaya cikacak bir insan degildir. Seker gibi adamdir.

Moser ile baslayan "kendin kes" hayatim Philishave ile devam ediyor. Baslarda zor oluyordu ama "aa kendin nasil kesiyorsun" sorulari komik gelmeye basliyor. Hos bu konuda Strofor'un performansi benden daha iyi. O jiletle giriyor ve daha parlak bir kafa elde ediyor. Gerci bizim yumurta da yumurta degil. Olsun herseye ragmen her zaman skinheaddd skinheaddd!
(RusselCrowe sen ne guzel abimizdin...)

Download | Skrewdriver - Skinead.mp3

3 comments:

Deep Blue said...

romper stomperda bir şarkı vardı pulling on the boots du galiba, gaz parça...britanya skinheadlerinin çoğu da west ham united ile barışık galiba... west hamın zaten hep bir karizması,bir değişikliği olmuştur ortamlarda...

Deep Blue said...

bu arada romper stomperın dvdleri dnrda çok ucuza satılmakta... arşivciler kaçırmasın derim...!!!

n0s said...

aa marlon nerden cıktın lan romper stomper resmi arıodum olaya bak. neyse diskastı istioruz blog diil onu ozluyoruz onu arzuluyoruz onu istiyoruz (biz kimiz??)