Sunday, March 25, 2007

Yaşasay "61"


Günün ilk saatlerinde valide hanim odanin kapisindan kafasini uzatti. "Bugun O'nun dogumgunuydu" dedi. Bugun ben ve aceto'un hayattan keyif almak namina yaptigi ne kadar eylem varsa hepsinin yaraticisinin dogumgunu. Hicbir aileye, hicbir cocuga gipta ile baktigimizi hatirlamiyorum. Abimle ikimizin hafizalarini doldurup tasiracak kadar senlikli bir gecmisimiz oldu kendisi ile. Hayatta her zaman eldeki ile yetinmesini bilenler olarak da hicbir zaman kendisinden alelade isteklerimiz olmadi. Geriye donup baktigimda gorebildigim; neler vermis oldugunu yasayarak, tanik olarak farkina variyor olmam, olmamiz.

Yasasaydi 61 olacakti ve ben galiba kendince hizli yasayip genc giden 50 kusurluk genc Mehmet'i, nam-i diger "Jet" Mehmet'i hep senlikli anlariyla hatirlamaya calisacagim.

Pazar kahvaltilari her klasik Türk ailesi gibi bizim evin de rutiniydi. Birseylerin aksi gittigini, huzursuzlugu, tatsizligi artik icra edilmeyen pazar kahvaltilarindan anlayabilirdiniz. Bugun valide hanimi alip disarida bir yerde kahvaltiya gidecegim. Ev tam takir kuru bakir cunku. Oysa "Memet" zengin sofralari her zaman severdi. Bugun kahvalti soframiz zengin olmali...


0 comments: