Thursday, August 21, 2008

The Hills Have Eyes

Between 1945 and 1992 The United States Government Conducted 331 Nuclear Tests in the The Desert Of New Mexico, Radioactive Fallout Contaminated and Mutated All Living >Things Within 1.3000 Sqaure Miles



"Tralaylay giderken icinden gectigimiz ormanin basimiza mutlaka actigi is" filmlerine "hayir" diyemiyorum. Oncelikle gore severim, sonra makul ve suyu cikmamis kovalamacalar. Acaba öldü mü, ölmemis iblis kalkip bir kere daha baltayi sallar mi meraki da guzel degil midir?
(Bu türün en basarili ornekleri House of 1000 Corpses ve The Devil's Reject.. Iki film de White Zombie grubunun solisti Rob Zombie tarafindan cekildi)
1977'de Wes Craven tarafindan cekilen The Hills Have Eyes 2006'da Alexander Aja tarafindan tekrar cekildi. Bu yeni versiyona Craven da yapimci olarak katildi.
Standart bir amerikan ailesi babanin merakindan çöl icinden gecerek California'ya gitmeye calisirken, Amerika'nin çöldeki nükleer denemelerinden ötürü mutantlasma gecirmis freak tiplerle karsilasirlar ve olaylar gelisir. Evet bu konuya Wrong Turn'den asinayiz.
Aşinayım sana Aşiyan'da degil New Mexico'da...
Brenda rolündeki Emilie De Ravin, Lost'dan tanidik Claire.
Filmde favori adamim köpek "Beast"
Trailer, (seri 2 film)

***

The Hills Have Eyes II
Serinin 2. bölümü ilki kadar sürükleyici degil. Siviller olmadi bir de ordu gonderelim ortama. Ordu da ordu degil, yeni egitimden cikmis bir milli muhafiz birligi, 8-10 kisilik... Olaylar yine gelisiyor, mutantlar bu sefer isi dalgaya vurmuslar. Burada bitiyor mu bitmiyor, son sahne 3. bölümün mesajini veriyor. Kurumadi soylari iblislerin.


1 comments:

Taylanov said...

Çevremde iyi eleştirilerini duymadan seyrettim seriyi ardı ardına. "Kimse anlamıyor bu işten." diye sitem ettim etrafıma. Ne kadar güzeldi.