Tuesday, September 9, 2008

Al Dente

"et tamam da makarnan anne makarnasi gibi oluyor.
biraz calisman lazim üzerine..."


Bella Piu

Mantaraspagetti Al Dente - Mantar/Domates Soslu Aldente Makarnanın Karanlık Yüzü

Hızır gibi gelen makarna pişirme tekniği How-To dökümanı.
Arzu eden kullanabilir:
Anne makarnası istemiyorsan:
Makarna orta ateşte pişsin - hemen olsun diye altını çok açma. Paketin üstünde yazandan bir 3-4 dakika daha uzun pişir- bizim damak zevkimize öylesi uygun, diğer türlü biraz fazla al dente :)
Asla soğuk sudan geçirme. Tereyağı değil zeytinyağı muhakkak ama hiçbirini yapmıyorsan bunu yapıyorsundur eminim. Çiğ kalmasın zeytinyağı, yavaş yavaş ısınsın. Eğer sos yapacak ve makarnayla sosu tencerede karıştıracaksan, sos için asla soğuk su kullanma, mutlaka önceden ısıttığın su kullan. Hatta sana trick: makarnanın haşlandığı suyu tamamen atma, sosu onda pişir, makarnanın hem lezzeti hem de vitamini sosa da geçsin.
Domatesli soslar için azıcık soya sosu. Önceden tavada 2-3 diş sarımsak gezdir 2 dakika filan, sonra çıkar, domatesleri sonra ekle. Bir de bitki olarak eve alıp sonsuza kadar kullanabilir, istediğin zaman makarnaya koyabilirsin: fesleğen. Mükemmel gidiyor. Ne halt edersen sen makarna sade olduğunda genelde bişeye benzemez :)


0 comments: