Monday, November 17, 2008

Roma Lazio Kısır Rakı Mide Fesadı United

Roma Lazio Kisir Raki

Kisir rüzgari. Birseye takildik mi firtinasindan kurtulmak zor oluyor. Bu ara bulgurla besleniyoruz. Haftasonu mactan once kisir yapacagim dedim bizim cocuklara. Maca gider donuste Roma-Lazio maci esnasinda yeriz, adi da Kisir Partisi olur. 3 kisi bir araya gelince yapilan her turlu eyleme "parti" denir. Kisir Partisi guzel de oy alabilir memlekette. Her yola gider, her mideye gider, gerekirse halayina gider, le le le sakine. Ciktim Carrefour'dan koftelik bulgur, marul, maydanoz, yesil sogan, salca falan alacagim. Bildigin kisir malzemesi iste (limon almayi unuttum) Carrefour'a girerken elimde koca posette tepsi var. Biliyorum Storofor Bey'in evinde tepsi olmaz, evden tepsi paketledim. Guvenlige dedim ki "surada kapida yaninizda durabilir mi elimde bunla girmiyim markete". "Olmaz yasak artik buraya birsey birakmak" dedi. Iyi peki elimde bunlan giriyorum o zaman. "Girin banane" dedi, gerildim. Kafasina gecirip bayiltacaktim orda kadin guvenligi. Elimde canak anten kivaminda tepsi, girdim markete. Daha girerken bu tepsiyi salaklar buradan aldim zannedip kasada para almasinlar dedim. Dedigim basima geldi. Alacaklarimi aldim acilen, gittim kasaya, kuru sogani tartmamisim, salca almayi unutmusum. Döndüm salca aldim, sogani tarttirdim. Geldim tekrar kasaya, kasadaki kiz gülüyor: "Bunu da gecirecektim az kalsin" dedi. Eh dedim gecirmeyin evden getirdim. Elinde kisir yogurmak icin 80 cm capinda bir tepsi olan bir adam. Kisir Partisi'ne gidiyorum desem tuhaf olacak. 2-3 yil once Kadikoy'de gece bir arkadasa yemek yapmaya gitmistim. Bazen oyle titizlik tutar yanimda bicak setimi, biley aleti gibi seyler gotururum, kendi bicagim olacak illa ki. Neyse aksam mukellef bir sofra icra etmistik. Ertesi gün donerken bilemedim tabi, Kadikoy-Altiyol'da eylemlerden dolayi yollari kapamislar. Bir anda mal gibi emniyet seridinin icine dustum. Polis cevirdi. Cantada envai cesit bicak, biley tasi, delici ve kesici mahiyette ne ararsan var. Adama anlatmaya calisiyorum. "Aksam bir arkadasa yemek yaptim". Memur da anladi benim eylemle meylemle isim yok, Bolu Gerede esnafi gibiyim. Tamam hadi gec gec dedi ama caresizlik cekecegim kuskusu icimi yiyip bitirmisti. Neyse bu da boyle bir animdi. Aldim kisir malzemelerini kostura kostura Storofor'a. Bir tepsi kisiri hazirlayip attik balkona, hava da ayazimsi. Orada demlensin dedik mactan donene kadar. Sonra Baptista takti, biz costuk, kisirlar ve raki mideye indi. Lupita uyudu, Nanic gece 4, sabah 2 kere tuvalete cikmis. Benim aci gömdügüm kisirla şaka olmaz, anlatamadim.

Roma Lazio Kisir Raki
Roma Lazio Kisir Raki
Roma Lazio Kisir Raki
Roma Lazio Kisir Raki

3 comments:

Bad'lik Amiri said...

O ne güzel bir görüntüdür öyle. Gördüm dayanamadım. Akşama eve giderken kısır malzemesi ve bir büyük rakıyı koydum alınacaklar listesine.

Anonymous said...

Yanlız patron,kısıra bu kadar sanatsal fotoğraflarla yaklaşmak olayı başka boyuta aktarmış,imkansızlıklardan dolayı yiyemeyenler için işkence halini almış...Yapma-koyma böyle fotolar... :s

Birkan Erol said...

ShowTV yemekteyiz programından bekliyoruz..