Thursday, March 20, 2008

Salatanıza Sahip Çıkın!

darksalad
"Salatayı feminen bulan abes bir duruş var. Bu, salatanın her ne hikmetse yegane diyet mahsulu olması kaderinden. Yoksa aslen salata kendi başına "aslan" bir iştah açıcı, kapatıcı ve doyurucudur. Kenara itilecek birşey degildir. Salatanıza sahip çıkın!"

Yataklık edenler: Göbek salata, bahçe maydanozu, kırmızı yağsız pul biber, kepek ekmeği dilimleri, zeytinyağı (datça), dağ kekiği..

8 comments:

farawaysoclose said...

bir o blogda bir bu blogda "yağsız pul biber" muhabbeti var, normal markette satılandan farkı nedir?

Trofolo said...

faroveyim marketten aldigin pul biberi bir tutam al ve bir pecete uzerine birak, yarim saat sonra peceteye bak. pul biber yagini birakicaktir. pul biber oldukca yagli bir baharat. yagsiz satilanlari var. ya da güneste kurutmak ve yagini kirmak gerekiyor iyice. antep'den gelen biber stogu bitti zaten krizdeyim. aceto, antep deplasmanina gidecek diye bekliyoruz.

Trofolo said...

bu arada diger yagsiz pul biberden bahseden mutfakci blog kim ? bilelim takip edelim :)

farawaysoclose said...

aşçılık (ahçı?) yeteneğini bilemem ama aceto'nun blogunda, acılı vokta tarifinde (ki o da seni anmış o postta)geçiyordu. şu zeytincilik kursun nasıl geçti?

Trofolo said...

Haha "ayni mutfagin dölleri"
Kim bu yagsiz pul biberden dem vuran diye merak ettim ben de :)
Votkayi yazmis o aksam diger hazirladiklarimi es gecmis tabi. Hain! :)

Zeytinclik kursuna maalesef gidemedim. Ben motorla gitmeyi planliyordum. Hem havalar istedigim gibi olmadi, hem de calistigim projelerin termin süreleri degisti. Kaldik Istanbul'da. Ama baska planlarin pesindeyim. Tabi sizin de Torino sefanizi gormemiz gerekiyor, katalizör namina.

Aslinda farovey 11-12-13 Nisan Torino da ne guzel olurdu di mi :)
Finaller!

Anonymous said...

muabbetinizi bölmek istemezdim ama şunu soylemeden geçemiycegim lokantaya gidip salata yemek gayliktir. ev sınırları kamusal olmadıgından bişey diyemicem sadece yapanı bağlar

Trofolo said...

Kamusal alanda gay olmak, eve tikili erkeksi fetis ve anonim duygular.
Anonim bir "erkek" misiniz?
Yemek kültüründe fasizan ciglik :)

gkhngnyhn said...

çiğ et ve kımız dururken salata nereden çıkıyor hiç anlamam zaten.