Saturday, March 22, 2008

Ufal da Cebime Gir


95'de Eczacibasi Selpak'da calisirken interneti ilk kullandigimiz zamanlar. 256 color ekranlar ile gercel jpglere bakiyoruz. Evde internet yok, high-density disketlerle hergun evdeki AT&T 486Dx-2 66 makinemde browse etmek icin "fotograf" tasiyorum. Çantam disket kazanni. "Patron" ayar cekmisti, evden callback yaptirip gece 00'den sonra evden nete giriyorduk, şirket üzerinden. Windows NT 3.51'di, Windows Workgroups 3.11 hey gidi hey. Eşsiz keyifti. Kendimizi Wargames filminde zannediyorduk. Ki bu film zaten bizim jenerasyonda cogu kisiyi computing konusunda etkilemistir.

Disketlerden bugün geldigimiz yer kredi karti ebatinda 40gblik diskler. Lacie, 2 farkli model uretmis. 30gb kapasiteli olani $129.99, 40b kapasiteli olan siyah modeli $159.99. Bu fiyatlara tr piyasasinda ne gömerler orasi malum.
Artik cantada duallayer-dvd tasimaya son. 40gb boru degil, gomlek cebi.


3 comments:

Osman Kenobi said...

wargamez harbiden de comodore 64- amiga 286 ucgeninde beni de en saran filmdi. Hey gidi Matthew Broderick. Filmdeki süper bilgisayarın adı da Joshua'ydı hatta.

farawaysoclose said...

bugün teknosadan 120 gb'lik philips'i 150 liraya aldım, muhtemelen kazıklandım, araştırsam daha uygunu bulurdum belki.
geçenlerde bir arkadaş 1 terabaytlık almış. kaç ömür gerekir 1 T'lik anı biriktirmek için?

Anonymous said...

ve trofolo momento jpeg'le tanisir.
"suraya biraz daha zoom yapsana"...

yer etiler disguast evlere servis merkez ofisi. yil 19-internetin ilk zamanlari... raftik bey daha once internetin ne oldugunu gormemis bendenize bir kac gosteri yapiyor. bak bu altavista. buraya aradigin bir kelimeyi yaziyorsun... henuz hayal gucum neyi aramam gerektigini bilecek kadar genis degil. raftik bey internetin ne oldugunu gosterir üçlü salchow ve üçlü axel'den sonra . "gel sana pamela'nin videosunu izleteyim"